1 februari 2015

Dag 1: Resan till Tjeckien

Morgon: Det är otroligt hur man kan förälska sig i en stad man aldrig besökt förr. Flygvädret var underbart. Moln som samlade sig i magiska formationer och solen sken som om det vore vår. Utanför vårt plan kunde vi se solpaneler och stora ängar och åkrar omringade av vackra färggranna hus. Det är otroligt. Vi är faktiskt i Prag nu!  

Förmiddag: Vi blev rentav sagt galna i Prag. Vi var inte som vanliga finländare mera. Vi talade med främlingar, skrattade åt rätt udda saker och blev fascinerade av allt som inte finns i Finland. Först reste vi från flygfältet till järnvägstationen där vi vistades ett tag och tog tåget till Olomouc. Det var en rätt så trevlig resa med pendolino. Efter att vi anlänt till Olomouc tog vi lokaltåget till Prerov och det liknade ett Harry Potter tåg.



Eftermiddag: Det går bra! Vi har träffat den trevliga familjen vi bor hos. Vi har spenderat kvällen till att lära känna familjen bättre, i form av DIY med familjens mamma och dotter samt en promenad här runt Vlkos (en by på cirka 700 invånare i Prerov). Själva miljöpåverkandet har dock inte börjat men vi kan avslöja att vi har övat igenom vår presentation om vår skola och VG Grön Flagg verksamhet. Dessutom har vi börjat jämföra miljön här i Tjeckien med Finlands miljö. Resan har börjat med en positiv kulturchock. Vi återkommer senare i form av grönare tankar! Tack och God Natt! 



Rebeckas och Erikas pass på flygfältet i Finland.




Tåget (i Tjeckien) mellan Prag och Olomouc .
Påminner om ett flyg, inte sant?



Tågstationen i Prag.
 Fint eller hur?



Tågstationen från en annan vinkel.



Första fotot som togs på Tjeckiens flygfält.



Tågstationen i Prag


En "tågstation" mitt ute i ingenting.


Någonting otroligt gott som vi köpte på tågstationen i Prag.
"Salta stickor och smältost".


Utsikten från tåget.


/Erika och Rebecka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar