10 februari 2015

Sista dagen: Good times, good friends

Det var en underbar "sista ordentliga dag" i Prerov. På morgonen åkte vi med tåg till Sluntnakov via Olomouc. I Slutnakov fanns ett eko center där vi arbetade kring de fyra elementen: eld, vatten, vind och jord. Det var frågan om roliga grupp aktiviteter kring de små temaområden som vi behandlade. Då man jämför med Holstetin var detta mera frågan om att aktivera studerandena.
På väg tillbaka till Prerov började en unik vänskap mellan oss och tjecker. Det känns verkligen orättvist att åka iväg och lämna sina vänner här. På kvällen ordnades en fest med uppträdanden och ett disco. Så vi dansade loss och tog massor med bilder med våra nya kompisar. För det gav vi en utvärdering om själva resan och började en epost kommunikation kring olika ekologiska påverknings tips.
Kvällen slutade med sociala medier, typisk tjeckisk omelett och "Mamma Mia!"-filmen sändes på TV. Det återstår att samla tankar och utveckla vår skola eftersom Erasmus + mottot råder: Om man kan påverka sin skola, kan man påverka hela världen.
Om vi får en inomhus trädgård till vår skola återstår att se men Tjeckien har för evigt värmt våra hjärtan och fått oss att känna oss närmare naturen och andra människor.


#SELFIE
Stod i tåget, det fanns inga platser :( 


"Vi tar kompis foto"
=
Gruppfoto :)


It´s going CRAZY
Rebecka, Anna, Erika and Thomas


Us again


Ou good god! Such a lovely time :)


Erika och Mihaela (Tjeckien)


Gruppfoto från Experimentarium
(Crazy finns)


"Do something crazy"
Duck face!
Erika and the german people !


Our family!
Känslan när man är lika lång som pappan :)


Sista selfien på resan. Utanför "vårt" hus

//Erika och Rebecka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar